Po Wt Śr Cz Pt So Nd
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

WARSZTATY KULINARNE Z QMAM KASZĘ

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zapraszan na kolejne warsztaty z Maią Sobczak autorką bloga Qmam Kaszę
Maj pachnie świeżością, jest otwierający, pięknie smaczni i delikatny - wprost idealny na kaszowe szaleństwo. Drobne ziarenka chcą się ciekawie zaprezentować w wiosennej odsłonie i zatańczyć z nami w kuchni. Na warsztatach z będzie kasza, kasza i jeszcze raz kasza w roli głównej! 
Menu:
Nitki jęczmienne ze smażonym bobem na słodzie jęczmiennym, czosnkiem i sosem sojowym,
Cytrynowa polenta orkiszowa z białymi szparagami,
Letni pęczak z agrestem, ogórkiem i świeżą miętą,
Botwina, sałata, szpinak z grzybowym chipsem gryczanym,
Congee jaglane z batatem, limonką, kolendrą,
Tarta jaglana z rabarbarem, gruszką i majerankiem,
Jaglany Cream Brule wanilia/mango.

Maia Sobczak - psycholog, terapeuta Tradycyjnej Medycyny Chińskiej i międzynarodowy konsultant Ajurwedy. Zawodowo zajmuje się wpływem jedzenia na organizm a w konsekwencji na psychikę i poczucie szczęścia. Wierzy, że w codzienności, w drobiazgach, niewielkich gestach ukryty jest ogromny sekret i najlepsza przyprawa - miłość. Prowadzi warsztaty, wykłady, wspiera pacjentów w powrocie do szczęścia i zdrowia naturalnymi sposobami, współpracuje między innymi z magazynem Kuchnia, KUKBUK, GAGA i Joga, jest częstym gościem programów telewizyjnych, Dzień Dobry TVN, TVN Active czy Pytanie na Śniadanie. Jeździ na rowerze, z synem na hulajnodze, kocha zwierzęta i wszystko co naturalne i w zgodzie z naturą. Mama blondasa Hugo, żona tego samego męża, ciekawska optymistka z przylepionym uśmiechem na twarzy.

Termin warsztatów:
21 maja (sobota) godz. 10:00-13:00 lub 14:00-17:00
22 maja (niedziela) godz. 10:00-13:00 lub 14:00-17:00

Cena: 170zł/os.
Zapisy pod adresem: 
akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.    

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala