Akademia kulinarna łączy solidną wiedzę kucharską z przyjemnością wspólnego gotowania. Duża w tym zasługa doświadczonych kucharzy, uznanych blogerów kulinarnych oraz pasjonatów gotowania.

Oprócz warsztatów kulinarnych akademia organizuje kursy winiarskie, serowarskie, piwowarskie czy kiszenia. Oferta akademii skierowana jest zarówno do osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z kuchnią, jak również do osób poszukujących nowych pomysłów i kulinarnych wyzwań, którzy chcą doskonalić kuchenne umiejętności.

Akademia kulinarna oferuje warsztaty, w czasie których uczestnicy poznają nowe smaki
z różnych stron świata, gotują według sprawdzonych przepisów i poznają tajniki sztuki kulinarnej. Akademia organizuje także spotkania w gronie przyjaciół bez okazji lub na specjalne okazje (np. urodziny, imieniny, wieczór panieński), w czasie których uczestnicy sami lub z ekspertem przygotowują kolację.

Akademię można także wynająć prywatnie dla własnych, samodzielnych eksperymentów kulinarnych czy sesji zdjęciowych lub firmowo, aby przeprowadzić spotkanie integracyjne dla pracowników czy warsztaty szkoleniowe.

  • Tomasz Kramer

    Tomasz Kramer

    Tomasz Kramer

    sommelier z kilkunastoletnim doświadczeniem. Pracował w sieci Accor oraz Wine Bar Mielżyński. Jest członkiem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, aktywnie wspiera i promuje polskie wina. Obecnie pracuje w SPOT., gdzie na co dzień poleca gościom wina z selekcji wyróżnionej przez Magazyn Wino
    w latach 2013-2018 oraz Grand Prix 2014 i 2017.

  • Marta Dymek

    Marta Dymek

    Marta Dymek

    autorka kultowego bloga „Jadłonomia” i książek pod tym samym tytułem; współpracuje z magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program w Kuchnia+; uwielbia pieczone bakłażany, nie zawsze ma cierpliwość do ucierania pasty curry, ale zawsze
    z zapałem przekonuje, że kuchnia roślinna jest niewyczerpanym źródłem inspiracji.

    więcej
  • Paweł Zasławski

    Paweł Zasławski

    Paweł Zasławski

    kucharz, który pracował w najlepszych poznańskich restauracjach (m.in. Muga), a później, jako szef kuchni, tworzył autorskie menu w restauracji Kuchnia i Strych; „Kucharz Odkrycie Roku 2015” w plebiscycie magazynu Kuchnia, obecnie kieruje kuchnią
    w restauracji Monka w Toruniu; uwielbia mięso (szczególnie wołowinę) i ryby.

  • Maia Sobczak

    Maia Sobczak

    Maia Sobczak

    autorka bloga „Qumam kaszę”, psycholożka, terapeutka (medycyna chińska) i konsultantka (ajurweda); częsty gość programów telewizyjnych, współautorka książki „Szkoły na widelcu” i autorka kilku książek; wierzy, że w drobiazgach i niewielkich gestach ukryty jest najlepsza przyprawa – miłość.

    więcej
  • Adam Pawłowski

    Adam Pawłowski

    Adam Pawłowski

    pierwszy Polak wśród 250 osób na świecie z tytułem Master Sommelier; szlify w branży zdobywał przez 6 lat
    w wyróżnionej gwiazdą Michelina restauracji Northcote; Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017; wykładowca Court of Master Sommelier oraz The Wine and Spirit Education Trust.

    więcej
  • Maja Skorupska

    Maja Skorupska

    Maja Skorupska

    pasjonatka doskonałego jedzenia
    w wersji slow food, w wydaniu prostym
    i na co dzień; autorka popularnego bloga kulinarnego, laureatka wielu konkursów kulinarnych, lektorka języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych; uwielbia kuchnię włoską, ale czerpie, co najlepsze
    z różnych kuchni całego świata.

    więcej
  • Paweł Ochman

    Paweł Ochman

    Paweł Ochman

    naukowiec, weganin od 26 lat, dla którego gotowanie to żywioł, a kuchnia to miejsce odpoczynku; autor popularnego bloga „Weganon” oraz książki „Pyszności z roślin”; miłośnik cukiernictwa i smaków polskiej kuchni naszych mam i babć, który potrafi przekonać wyjątkowym smakiem roślinnych dań nawet najbardziej zagorzałych przeciwników.

    więcej
  • Iwona Zeidler

    Iwona Zeidler

    Iwona Zeidler

    autorka bloga Smakowity Blog Kulinarny, pasjonatka dobrego jedzenia zakręcona na punkcie wypieków, miłośniczka chleba na zakwasie. Największą przyjemność sprawia jej gotowanie i jedzenie w dobrym towarzystwie. Chętnie i przystępnie przekazuje wiedzę innym. Poza kuchnią Iwona ćwiczy jogę, fotografuje, jeździ na rowerze i biega, a w wolnym czasie podróżuje.

    więcej
  • Kuba Kalusiński

    Kuba Kalusiński

    Kuba Kalusiński

    Promotor kultury kawowej, były Brisman. Najlepsze compulsory w finale Mistrzostw Polski Brewers Cup2020 oraz Vice mistrz Best Barista 2018. Założyciel Guest Coffee, samodzielnie importuje i wypala kawy segmentu speciality. Jak mówi "branża kawowa to taki sport, tyle że w gastronomii".

  • Aranza Castañeda

    Aranza Castañeda

    Aranza Castañeda

    rodowita Meksykanka, która od dwóch lat mieszka w Poznaniu; pochodzi z Puebla, miasta położonego w środkowej części Meksyku (na południowy-wschód od stolicy), z którego pochodzi najbardziej typowe mole – mole poblano; uwielbia kuchnię swojej mamy i nie może zapomnieć o meksykańskim street food; jest przekonana, że kuchnia meksykańska to znacznie więcej niż tylko kukurydza, fasola czy awokado.

  • Bogumił Przybylak

    Bogumił Przybylak

    Bogumił Przybylak

    zawodowy kucharz, który po zakończeniu edukacji wyjechał do Wielkiej Brytanii, a potem do Irlandii, aby zdobywać doświadczenie w restauracjach fine dinningowych. Najwięcej zawdzięcza pracy w „The Tennery” z Paulem Flynnem, specjalizującym się w nowoczesnej kuchni irlandzkiej opartej na sezonowości i tożsamości regionalnej. Po powrocie do Polski pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach, obecnie współpracuje jako Execiutive Sous Chef z Adamem Chrząstowskim w Hotelu Arłamów. Członek Stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna.

  • Krzysztof Królczyk

    Krzysztof Królczyk

    Krzysztof Królczyk

    sommelier, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich; z wykształcenia magister inżynier technologii żywności i żywienia człowieka (specjalizacja: biotechnologia żywności) Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie; specjalista w zakresie win oraz alkoholi destylowanych; posiada kilkunastoletnie doświadczenie zarówno w pracy w restauracji, winebarach, sklepach specjalistycznych, jak i w przekazywaniu swojej wiedzy w czasie warsztatów.

  • Ina Rybarczyk

    Ina Rybarczyk

    Ina Rybarczyk

    pasjonatka kuchni roślinnej, pozbawionej pszenicy i rafinowanego cukru; autorka dwóch książek
    i popularnego bloga „Truetastehunters”, na którym dowodzi, że zdrowie i smak mogą iść ze sobą w parze; jest pewna, że gotowanie i jedzenie powinno być przede wszystkim przyjemnością, która łączy ludzi.

    więcej
  • Ashmeet Singh

    Ashmeet Singh

    Ashmeet Singh

    pasjonat azjatyckiego jedzenia, miłośnik kuchni indyjskiej, której sekrety odkrywała przed nim mama serwując tradycyjne dania w domu rodzinnym
    w Delhi; od 2012 roku podróżuje po Europie i samodzielnie przygotowuje specjały rodzinnej kuchni dla siebie
    i przyjaciół; uwielbia domowe jedzenie
    i nie wyobraża sobie życia bez kuminu.

  • Sandra Sowińska

    Sandra Sowińska

    Sandra Sowińska

    entuzjastka kuchni azjatyckiej, przekonana, że najważniejsza w gotowaniu jest autentyczność; chciałaby mieszkać w Bangkoku, ale na razie mieszka na Maderze; podróżuje po świecie w poszukiwaniu zaskakujących smaków – największą miłością darzy jednak Azję, szczególnie Tajlandię, Wietnam, Koreę, Malezję, Singapur, Filipiny i Japonię.

  • Maciej Nowicki

    Maciej Nowicki

    Maciej Nowicki

    dziennikarz portalu Winicjatywa oraz pisma o winie Ferment; zaangażowany w promocję polskiego wina, od kilku lat prowadzi cykle degustacji i spotkań o polskim winie: „Korki z polskich win” oraz „E-korki z polskich win” (dostępne na kanale SPOT. w serwisie Youtube); przewodniczący jury konkursu winiarskiego „Polskie Korki” oraz współautor przewodnika „Polskie wina – przewodnik 2021”.

  • Gieno Mientkiewicz

    Gieno Mientkiewicz

    Gieno Mientkiewicz

    dziennikarz kulinarny, smakosz, największy znawca polskich serów zagrodowych; od lat przemierza Polskę wzdłuż i wszerz (od Suwałk po Karkonosze) w poszukiwaniu prawdziwych serów: owczych, kozich, krowich, świeżych i dojrzałych, pokrytych szlachetną pleśnią i dymną skórką. W kuchni ceni tradycję, ale nie boi się zanurzyć kawałka roqueforta w gorzkiej czekoladzie a smażonego szczupaka podać z truskawkami.

  • Tamara Karasińska

    Tamara Karasińska

    Tamara Karasińska

    entuzjastka podróży kulinarnych, z których przywozi nie tylko nowe smaki, ale także energię pozwalającą jej realizować nowe projekty; współzałożycielka pracowni cukierniczej „Owacja”, której torty były znane zarówno z zaskakujących smaków, jak i wysmakowanych kompozycji i dbałości o detale; po ośmiu latach doświadczeń cukierniczych swoje umiejętności kulinarne postanowiła sprawdzić jako profesjonalny kucharz stając się współwłaścicielką restauracji „Mech”; serwowała w niej różnorodną kuchnię inspirowaną kosmopolityczną sceną gastronomiczną Berlina, który uwielbia; ostatni rok spędziła jednak w Wiedniu rozwijając austriacko-polskie delikatesy, gdzie odpowiadała za produkty garmażeryjne i słodycze; lubi dzielić się swoją wiedzą kulinarną prowadząc od kilku lat warsztaty.

  • Anna Marciniak

    Anna Marciniak

    Anna Marciniak

    food stylistka, kucharz z dyplomem Codron Bleu; odbyła staże w Geranium (***) i Kadeau w Kopenhadze (**) oraz Atelier Amaro (*); stara się, aby gotowanie było sztuką, która łączy wszystkie zmysły; uwielbia zestawiać ze sobą różne składniki i techniki; ceni prostotę i wydobywa ze składników ich esencję; gotuje zgodnie z filozofią zero waste.

    więcej
  • Tomek Woźniak

    Tomek Woźniak

    Tomek Woźniak

    kucharz, podróżnik, miłośnik zdrowego żywienia. Współpracował z magazynem Kuchnia, Men’s Health, Twój Styl oraz Wprost, gotował w Dzień Dobry TVN. Gotuje wspólnie z Ewą Chodakowską w programie Be Active na kanale Kuchnia+ oraz TVN Style, wydał 5 książek kulinarnych z przepisami z całego świata. Uwielbia Taco w Meksyku, Humus w TelAvivie oraz PadThai w Bangkoku. Przebiegł 7 maratonów w tym słynny nowojorski, uprawia IronMana, podróżuje po świecie odkrywając lokalny street food.

    więcej
  • Maciej Świetlik

    Maciej Świetlik

    Maciej Świetlik

    zajmuje się zawodowo winem od 2007 roku; zaczynał od prowadzenia własnego sklepu, później zajmował się importem (głównie win europejskich); w ostatnich latach był związany z firmą sprowadzającą wina z antypodów; chętnie dzieli się swoją wiedzą (m.in. na łamach Winicjatywy i Fermantu), nie lubi generalizacji, dlatego na równi docenia shiraz z Barossy i mavrotragano z Santorini.

  • Magda Andersch-Mądry

    Magda Andersch-Mądry

    Magda Andersch-Mądry

    pasjonatka kulinariów z wieloletnim doświadczaniem w pracy w gastronomii. Interesuje się kuchnią europejską oraz cukiernictwem i produkcją chleba.
    Niezwykle miła, ciepła i pogodna. Uwielbia dzielić się swoją wiedzą z uczestnikami warsztatów.

Zamknij formularz

Cena warsztatu:

zł / os.

Liczba miejsc:

Razem:

380

999

Posiadasz kod rabatowy?

Dane osoby zapraszanej

Dane zamawiającego

Adres dostawy

Odbiór zaproszenia

płatność PayU