18 września, środa, 10:30 - 22:00

+48 61 835 88 40
Skontaktuj się z nami
Zamknij wyszukiwanie

Akademia kulinarna łączy solidną wiedzę kucharską z przyjemnością wspólnego gotowania. Duża w tym zasługa doświadczonych kucharzy, uznanych blogerów kulinarnych oraz pasjonatów gotowania.

Oprócz warsztatów kulinarnych akademia organizuje kursy winiarskie, serowarskie, piwowarskie czy kiszenia. Oferta akademii skierowana jest zarówno do osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z kuchnią, jak również do osób poszukujących nowych pomysłów i kulinarnych wyzwań, którzy chcą doskonalić kuchenne umiejętności.

Akademia kulinarna oferuje warsztaty, w czasie których uczestnicy poznają nowe smaki
z różnych stron świata, gotują według sprawdzonych przepisów i poznają tajniki sztuki kulinarnej. Akademia organizuje także spotkania w gronie przyjaciół bez okazji lub na specjalne okazje (np. urodziny, imieniny, wieczór panieński), w czasie których uczestnicy sami lub z ekspertem przygotowują kolację.

Akademię można także wynająć prywatnie dla własnych, samodzielnych eksperymentów kulinarnych czy sesji zdjęciowych lub firmowo, aby przeprowadzić spotkanie integracyjne dla pracowników czy warsztaty szkoleniowe.

  • Tomasz Kramer

    Tomasz Kramer

    Tomasz Kramer

    – sommelier z kilkunastoletnim doświadczeniem. Pracował w sieci Accor oraz Wine Bar Mielżyński. Jest członkiem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, aktywnie wspiera i promuje polskie wina. Obecnie pracuje w SPOT., gdzie na co dzień poleca gościom wina z selekcji wyróżnionej przez Magazyn Wino
    w latach 2013-2018 oraz Grand Prix 2014 i 2017.

  • Marta Dymek

    Marta Dymek

    Marta Dymek

    – autorka kultowego bloga „Jadłonomia” i książek pod tym samym tytułem; współpracuje z magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program w Kuchnia+; uwielbia pieczone bakłażany, nie zawsze ma cierpliwość do ucierania pasty curry, ale zawsze
    z zapałem przekonuje, że kuchnia roślinna jest niewyczerpanym źródłem inspiracji.

    więcej
  • Paweł Zasławski

    Paweł Zasławski

    Paweł Zasławski

    – kucharz, który pracował w najlepszych poznańskich restauracjach (m.in. Muga), a później, jako szef kuchni, tworzył autorskie menu w restauracji Kuchnia i Strych; „Kucharz Odkrycie Roku 2015” w plebiscycie magazynu Kuchnia, obecnie kieruje kuchnią
    w restauracji Monka w Toruniu; uwielbia mięso (szczególnie wołowinę) i ryby.

  • Maia Sobczak

    Maia Sobczak

    Maia Sobczak

    – autorka bloga „Qumam kaszę”, psycholożka, terapeutka (medycyna chińska) i konsultantka (ajurweda); częsty gość programów telewizyjnych, współautorka książki „Szkoły na widelcu” i autorka kilku książek; wierzy, że w drobiazgach i niewielkich gestach ukryty jest najlepsza przyprawa – miłość.

    więcej
  • Adam Pawłowski

    Adam Pawłowski

    Adam Pawłowski

    – pierwszy Polak wśród 250 osób na świecie z tytułem Master Sommelier; szlify w branży zdobywał przez 6 lat
    w wyróżnionej gwiazdą Michelina restauracji Northcote; Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017; wykładowca Court of Master Sommelier oraz The Wine and Spirit Education Trust.

    więcej
  • Maja Skorupska

    Maja Skorupska

    Maja Skorupska

    – pasjonatka doskonałego jedzenia
    w wersji slow food, w wydaniu prostym
    i na co dzień; autorka popularnego bloga kulinarnego, laureatka wielu konkursów kulinarnych, lektorka języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych; uwielbia kuchnię włoską, ale czerpie, co najlepsze
    z różnych kuchni całego świata.

    więcej
  • Paweł Ochman

    Paweł Ochman

    Paweł Ochman

    – naukowiec, weganin od 26 lat, dla którego gotowanie to żywioł, a kuchnia to miejsce odpoczynku; autor popularnego bloga „Weganon” oraz książki „Pyszności z roślin”; miłośnik cukiernictwa i smaków polskiej kuchni naszych mam i babć, który potrafi przekonać wyjątkowym smakiem roślinnych dań nawet najbardziej zagorzałych przeciwników.

    więcej
  • Ina Rybarczyk

    Ina Rybarczyk

    Ina Rybarczyk

    – pasjonatka kuchni roślinnej, pozbawionej pszenicy i rafinowanego cukru; autorka dwóch książek
    i popularnego bloga „Truetastehunters”, na którym dowodzi, że zdrowie i smak mogą iść ze sobą w parze; jest pewna, że gotowanie i jedzenie powinno być przede wszystkim przyjemnością, która łączy ludzi.

    więcej
  • Ashmeet Singh

    Ashmeet Singh

    Ashmeet Singh

    – pasjonat azjatyckiego jedzenia, miłośnik kuchni indyjskiej, której sekrety odkrywała przed nim mama serwując tradycyjne dania w domu rodzinnym
    w Delhi; od 2012 roku podróżuje po Europie i samodzielnie przygotowuje specjały rodzinnej kuchni dla siebie
    i przyjaciół; uwielbia domowe jedzenie
    i nie wyobraża sobie życia bez kuminu.

  • Sandra Sowińska

    Sandra Sowińska

    Sandra Sowińska

    – pasjonatka dobrego smaku
    i autentyczności w gotowaniu; gotuje od kiedy pamięta, wychowała się w kuchni, w restauracji rodziców. Podróżuje po całym świecie, jednak największą miłością darzy Azję, gdzie poznawała sekrety kuchni Tajlandii, Wietnamu, Japonii, Korei i Filipin.

  • Gieno Mientkiewicz

    Gieno Mientkiewicz

    Gieno Mintkiewicz

    - dziennikarz kulinarny, smakosz, największy znawca polskich serów zagrodowych; od lat przemierza Polskę wzdłuż i wszerz (od Suwałk po Karkonosze) w poszukiwaniu prawdziwych serów: owczych, kozich, krowich, świeżych i dojrzałych, pokrytych szlachetną pleśnią i dymną skórką. W kuchni ceni tradycję, ale nie boi się zanurzyć kawałka roqueforta w gorzkiej czekoladzie a smażonego szczupaka podać z truskawkami.

  • Anna Marciniak

    Anna Marciniak

    Anna Marciniak

    -food stylistka, kreatywny kucharz. Szkoliła się w Akademii Kulinarnej Tante Marie Culinary Academy w Wielkiej Brytanii, gdzie uzyskała dyplom Codron Bleu. Odbyła staże w cenionych restauracjach z gwiazdkami Michelin: Geranium w Kopenhadze (***), Kadeau w Kopenhadze (**), Atelier Amaro w Warszawie (*). Według Anny gotowanie to sztuka, która łączy w sobie wszystkie zmysły. Zachwyca ją niekończąca się możliwości kreowania dań, łączenia ze sobą składników i technik. Ceni prostotę i wydobywanie z najprostszych składników tego, co najlepsze. Gotuje zgodnie z filozofią zero waste, wykorzystuje kreatywnie każdy fragment produktu.

    więcej
  • Tomek Woźniak

    Tomek Woźniak

    Tomek Woźniak

    kucharz, podróżnik, miłośnik zdrowego żywienia. Współpracował z magazynem Kuchnia, Men’s Health, Twój Styl oraz Wprost, gotował w Dzień Dobry TVN. Gotuje wspólnie z Ewą Chodakowską w programie Be Active na kanale Kuchnia+ oraz TVN Style, wydał 5 książek kulinarnych z przepisami z całego świata. Uwielbia Taco w Meksyku, Humus w TelAvivie oraz PadThai w Bangkoku. Przebiegł 7 maratonów w tym słynny nowojorski, uprawia IronMana, podróżuje po świecie odkrywając lokalny street food.

    więcej

Zamknij formularz

Cena warsztatu:

zł / os.

Liczba zaproszeń:

Razem:

380

999

Posiadasz kod rabatowy?

Kod rabatowy dotyczy voucherów wydanych po 1.08

Dane osoby zapraszanej

Dane zamawiającego

Adres dostawy

Odbiór zaproszenia

Płatność online: system PayU