• Nasz profil TripAdvisor

SPOT. jest restauracją, której menu opiera się na sezonowych polskich produktach i ze swobodą łączy tradycje kuchni polskiej i europejskiej
z egzotycznymi smakami.

Menu zmienia się wraz z kalendarzem natury, a jego integralną częścią są dania dla dzieci, osób będących na diecie niskokalorycznej, bezglutenowej oraz wegetarian. Do menu poleca się przede wszystkim biodynamiczne wina polskie i europejskie, których selekcja uznana została za najlepszą w Polsce.

Zapytaj o stolik

Zapytaj o stolik

Menu degustacyjne

Menu degustacyjne

Menu degustacyjne z selekcją win składa się z zestawu wybranych dań
z aktualnego menu oraz win wybranych i komentowanych (także w języku angielskim) przez sommeliera SPOT. Jego forma i ostateczny kształt zawsze biorą pod uwagę oczekiwania uczestników (np. menu wegetariańskie czy tylko polskie wina). Menu dedykowane jest dla przynajmniej
4 osób i wymaga wcześniejszej rezerwacji.

Zaproszenia do restauracji

Zaproszenia do restauracji

SPOT. przykłada wagę nie tylko do jakości serwisu, ale do wszystkiego, z czym stykają się goście restauracji, szczególnie składników dań
i napojów. Staramy się, aby pochodziły one
z najbliższej okolicy, rodzinnych gospodarstw
i manufaktur oraz posiadały najwyższą jakość, gwarantowaną pasją właścicieli.

  • Soki jabłkowe

    od Przemka Gontarza

    Soki jabłkowe Przemka Gontarza

    Rezerwat Jabłek

    – mała rodzinna manufaktura z Wrocławia, która tłoczy wysokiej jakości jednoodmianowe soki jabłkowe (melba, antonówka półtorafuntowa, reneta landsberska itd.)

  • Warzywa

    od Romana Taciaka

    warzywa Romana Taciaka

    Roman Taciak

    – rolnik spod Środy Wielkopolskiej, który specjalizuje się w uprawie warzyw okopowych (marchwi, ziemniaków, cebuli) oraz dyni.

  • Kombucha

    od Wojtka Zielińskiego i Staśka Zalewskiego

    kombucha Brothers&Sisters

    Brothers and Sisters Kombucha

    – przyjacielska firma z Warszawy, która wypełnia małe buteleczki orzeźwiającym, lekko gazowanym napojem na bazie sfermentowanej herbaty

  • Talerze

    od Patrycji i Margarety Jarząbek

    Talerze Kristoff

    Kristoff

    – jedna z najstarszych fabryk porcelany na Śląsku, działająca nieprzerwanie od 1831 roku.

  • Sery

    od Lucyny i Sylwestra Wańczyków

    sery Wańczyk

    Wańczykówka

    – gospodarstwo ekologicznego
    w Kotlinie Kaminnogórskiej, w którym wytwarzane sery zagrodowe.

  • Cydry

    od Dominiki i Dariusza Korosiów

    Cydry Chyliczki

    Cydr Chyliczki

    – rzemieślnicza cydrownia, w której przetwarza się tylko polskie jabłka ze starych odmian.

  • Orzechy laskowe i olej

    od Hanny i Zbigniewa Ciemniewskich

    Tree Nuts

    Tree Nuts

    – gospodarstwo ekologiczne, które zajmuje się uprawą leszczyny
    i przetwórstwem orzechów.

  • Wina

    od Michała Pajdosza

    Wina Michał Pajdosz

    Winnica Jakubów

    – winnica leżąca opodal rezerwatu Buczyna, na historycznym szklaku św. Jakuba prowadzącym do Santiago de Compostela.

  • Nalewki

    od Karola Majewskiego

    Nalewki Karol Majewski

    Nalewki Staropolskie

    – rodzinna manufaktura, w której ręcznie, domową metodą tworzy się unikalne trunki z polskich owoców.

  • Talerze

    od Patrycji Szymury, Sary Makuch i Kasi Sojki

    Talerze Aaomi

    Åoomi

    – ręcznie wytwarzane i szkliwione minimalistyczne naczynia z ceramiki kamionkowej.

  • Wódka

    od Johna Borell’a

    Wódka Vestal

    Vestal Vodka

    – alkohol rzemieślniczy o światowej renomie, który wytwarza z miłości do Polki i Polski z pomorskich ziemniaków Nowozelandczyk.

  • Piwa

    od Sławomira Kupidury

    Piwa Piwna Stacja

    Piwna Stacja

    – niewielki browar kontraktowy na poznańskich Podolanach, stworzony przez pasjonata piw rzemieślniczych
    i regionalnych.

Zapytaj o stolik

Zamknij formularz

Rezerwacja powyżej 10 osób? Skontaktuj się bezpośrednio z managerem restauracji