Po | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
---|---|---|---|---|---|---|
01 | ||||||
02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 |
09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT we współpracy z Domem Bretanii zapraszają na warsztat kulinarny Nidy Degutiene „TRADYCYJNA KUCHNIA LITEWSKICH ŻYDÓW” będący częścią IX Festiwalu Kultur Europy.
Więcej o festiwalu TUTAJ
Podczas warsztatów przygotujemy:
Siekane wątróbki kurczaka
Zapiekanka twarogowa z macą
Zupa marchwiowo-imbirowa z mleczkiem kokosowym
Przekąska z siekanego śledzia
Knysze ziemniaczane
Ciasto jabłkowe z kruszonką
Wegetariański pasztet
Kurczak w sosie cytrusowo-anyżowym
Klasyczna chała
Nida Degutiene – pisarka, podróżniczka, fotografka, blogerka (www.nidosreceptai.lt). Wychowana na Litwie w turystycznej miejscowości, gdzie dzięki mamie i gościom poznała sekrety żydowskich potraw. Autorka dwóch książek kulinarnych „A passion for Israel” oraz „Smaki Izraela” uznaną za najlepszą książkę w kategorii Kuchni Żydowskiej w największym na świecie konkursie literatury kulinarnej Gourmand World Cookbook Awards w 2015 roku.
Termin warsztatów:
21 października (sobota) godz. 10:00 - 13:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.