WARSZTATY KULINARNE – TRADYCYJNA KUCHNIA LITEWSKICH ŻYDÓW
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT we współpracy z Domem Bretanii zapraszają na warsztat kulinarny Nidy Degutiene „TRADYCYJNA KUCHNIA LITEWSKICH ŻYDÓW” będący częścią IX Festiwalu Kultur Europy.
Więcej o festiwalu TUTAJ
Podczas warsztatów przygotujemy:
Siekane wątróbki kurczaka
Zapiekanka twarogowa z macą
Zupa marchwiowo-imbirowa z mleczkiem kokosowym
Przekąska z siekanego śledzia
Knysze ziemniaczane
Ciasto jabłkowe z kruszonką
Wegetariański pasztet
Kurczak w sosie cytrusowo-anyżowym
Klasyczna chała
Nida Degutiene – pisarka, podróżniczka, fotografka, blogerka (www.nidosreceptai.lt). Wychowana na Litwie w turystycznej miejscowości, gdzie dzięki mamie i gościom poznała sekrety żydowskich potraw. Autorka dwóch książek kulinarnych „A passion for Israel” oraz „Smaki Izraela” uznaną za najlepszą książkę w kategorii Kuchni Żydowskiej w największym na świecie konkursie literatury kulinarnej Gourmand World Cookbook Awards w 2015 roku.
Termin warsztatów:
21 października (sobota) godz. 10:00 – 13:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: