WARSZTATY KULINARNE – WIGILIA BEZ GLUTENU
Kuchnia bezglutenowa nie musi być pełna wyrzeczeń, choć wielu wciąż kojarzy się z nudą, jałowymi posiłkami i rozpadającym ciastem.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty z Weroniką Madejską, która udowodni, że odpowiednio przygotowane bezglutenowe smakołyki mogą stawać w szranki z tradycyjnymi, świątecznymi potrawami. Na warsztatach dowiesz się jak z naturalnie bezglutenowych zbóż oraz innych łatwo dostępnych składników stworzyć prawdziwą bożonarodzeniową ucztę pełną smaków i aromatów.
Każdy z uczestników przygotuje porcję bezglutenowych pierogów doskonałych, a następnie w dwuosobowych zespołach podejmie się realizacji jednej propozycji słodkiej i wytrawnej z następującego menu:
krokieciki ziemniaczane z suszoną śliwką
krokiety z kapustą i grzybami
dwa rodzaje chleba drożdżowego z pysznymi smarowidłami
maślane bułeczki cynamonowe
babeczki marchewkowe z twarożkiem
pierniczki alpejskie nadziewane powidłami
wilgotne wegańskie muffiny piernikowe w polewie czekoladowej
Weronika Madejska – wielbicielka gotowania i celebrowania posiłków. Autorka bestsellera „Bez glutenu. Bez wyrzeczeń” oraz najnowszej pozycji w księgarniach zatytułowanej „Słodkie sekrety”. Jej pierwsze przepisy były efektem osobistych zmagań z nietolerancją glutenu. Bloga www.Natchniona.pl założyła kiedy na rynku bezglutenowym panowała posucha. Dzisiaj Weronika odpowiada na potrzeby coraz szerszego grona czytelników, proponując roślinne receptury bez alergenów.
Termin warsztatów:
25 listopada (sobota) godz. 10:00 – 13:00 lub 14:00-17:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: