Polskie wina i cydry vol. 5 / 2018
17 czerwca 2018 roku zapraszamy na piątą edycję Festiwalu Polskich Win i Cydów
PROGRAM:
17/06/2018
10.00-12.30 degustacja komentowana 30 najlepszych polskich win połączona z pięciodaniowym menu degustacyjnym / Maciej Nowicki i Tomasz Prange-Barczyński / Ferment oraz Przemek Błaszczyk / Mañana Bistro & Wine Bar oraz premiera nowego polskiego wina/cydru
Liczba miejsc bardzo ograniczona / cena: 200PLN / 100PLN (sommelierzy) akademia@spot.poznan.pl
13.15-14.45 pionowa degustacja komentowana win z Domu Bliskowice oraz Winnicy Equus / Maciej Nowicki / Ferment oraz Tomasz Kramer / SPOT.
Liczba miejsc ograniczona / cena: 100PLN / 50PLN (sommelierzy) akademia@spot.poznan.pl
14.00-17.00 warsztaty kulinarne z produktami regionalnymi Przemek Błaszczyk / Mañana Bistro & Wine Bar | Liczba miejsc ograniczona / cena: 170 PLN akademia@spot.poznan.pl pełen opis warsztatów: http://bit.ly/2IMQn2k
15.00-16.30 warsztaty dla winiarzy biorących udział w festiwalu
15.30-16.30 otwarte spotkanie z autorami książki „Gościnność” / Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski | wstęp wolny
17.00-17.30 ogłoszenie wyników Konkursu Winiarskiego „Polskie korki 2018” / Maciej Nowicki / Ferment | wstęp wolny
17.00-20.00 otwarta degustacja polskich win i cydrów | cena: 25PLN (nie obowiązują zapisy; płatne na miejscu)
współorganizatorzy:
Ferment. Pismo o winie., Winicjatywa
patronat medialny:
USTA, FOOD & FRIENDS, Food Service, Polski Portal Enoturystyczny, Vinisfera.pl
partner:
Lafmedia, Tom-Gast, TG Home
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: