WARSZTATY KULINARNE Z JAKUBEM HAMANKIEWICZEM
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT. zaprasza na warsztaty kulinarne w ramach festiwalu POLSKIE WINA VOL. 6 / 2019. W trakcie warsztatów będziemy przygotowywać pięć autorskich dań i degustować je razem z wybranymi polskimi winami. Uczestnicy będą mogli pracować z jednym z najzdolniejszych polskich kucharzy młodego pokolenia – Jakubem Hamankiewiczem.
Na warsztatach wykonamy:
– kremowe Veloute z białych szparagów z białym winem
– smażone białe szparagi na maśle z tartym kozim serem i ziołami
– pieczone szparagi z oliwą w akompaniamencie sosu holenderskiego na wędzonych żółtkach
– tabbouleh z brokuła
– kwiaty brokuła smażone w domowej tempurze z sosem gribiche
– kiszony głąby brokuła
– clafoutis rabarbarowy
– ciastko bostock z konfiturą z rabarbaru
– ryż na mleku z wanilią i rabarbarem
Termin warsztatów:
8 czerwca (sobota) godz. 14:00 – 16:30
Cena: 170 zł
Zapisy po adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Jakub Hamankiewicz – młody i ambitny szef kuchni (absolwent CFA Louis Prioux Bar-le-Duc), który doświadczenie zawodowe zdobywał we francuskim Nancy, w restauracjach nagradzanych przez wpływowy przewodnik Gault&Millau. Obecnie w Affogato stworzył menu, w którym najważniejsze rolę grają lokalne produkty i ich niezwykłe smaki. Tworząc kolejne autorskie odsłony karty dań inspiruje się zarówno kuchnią polską, jak i francuską oraz podąża za sezonowymi zmianami. W swojej kuchni wytwarza wędliny, piecze chleby, fermentuje octy i przyrządza zaskakujące przetwory.
Z dniem 1.04 Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu LessPlastic. Od tego dnia nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: