Po Wt Śr Cz Pt So Nd
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA GRECKA

W ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kuchni greckiej. Maja Skorupska zabierze nas w podróż po smakach słonecznej Hellady, której kuchnia uważana jest za kwintesencję kuchni śródziemnomorskiej. Cechuje się zdrowymi i prostymi daniami, które zaspokoją najbardziej wyszukane podniebienia. Podczas warsztatów kulinarnych opierać się będziemy na tradycyjnych produktach greckich. 

Razem z Mają przygotujemy:
mousakę - zapiekankę z warstw bakłażana, ziemniaków i mięsa
tyropitaki - pierożki  z ciasta filo z nadzieniem z fety i szpinaku
souvlaki wieprzowe - szaszłyki z pieczoną papryką
baklavę - ciasto filo przekładane orzechami i syropem
tradycyjne pieczone ciastka filo z fetą i miodem
tradycyjny chlebek grecki - pitę
tzatziki - dip z jogurtu i zielonego ogórka
grecki ser haloumi pieczony na chlebie pita z pomidorami
sałatkę grecką 

Termin warsztatów:

17 sierpnia (sobota) godz. 10:00 - 13:00
Cena: 170 zł
Zapisy po adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Maja Skorupska – pasjonatka doskonałego jedzenia w wersji slow food, w wydaniu prostymi i na co dzień. Autorka bloga kulinarnego www.majaskorupska.blogspot.com, laureatka wielu konkursów kulinarnych, lektor języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską, ale czerpie, co najlepsze z różnych kuchni całego świata. 

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic - na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala