Po Wt Śr Cz Pt So Nd
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

WARSZTATY KULINARNE - KUCHNIA TAJSKA

W ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kuchni tajskiej. Razem z Sandrą Sowińską przeniesiemy się w świat oryginalnych dań i aromatów prosto z Tajlandii.

Na warsztatach wspólnie z Sandrą przygotujemy:
Tom Yum Goong - ostro-kwaśną zupę z trawą cytrynową i krewetkami
Thai fried chicken - smażonego w głębokim tłuszczu chrupiącego kurczaka z sosem sweet chili (który również zrobimy)
Som tum - papaya salad (z kalarepy)
Gai pad med mamuang himapan - kurczaka z prażonymi orzeszkami nerkowca
Red curry - czerwone curry z kaczką i ananasem
Laab - sałatkę z mielonej wieprzowiny z miętą i prażonym ryżem
Pudding z tapioki z mango i mlekiem kokosowym

Termin warsztatów:
18 sierpnia (niedziela) godz. 11:00-14:00 lub 15:30-18:30
Cena: 170 zł
Zapisy po adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Sandra Sowińska -  pasjonatka dobrego smaku i autentyczności w gotowaniu. Gotuje od kiedy pamięta, wychowała się w kuchni, w restauracji rodziców. Podróżuje po całym świecie, jednak największą miłością darzy Azję, gdzie poznawała sekrety kuchni Tajlandii, Wietnamu, Japonii, Korei i Filipin. Fotografka dziecięca w dzieciakislodziaki.pl. Poza kuchnią, fotografią i podróżami, trenuje crossfit, tańczy latino i nałogowo czyta dobre książki. Zdjęcia z jej kulinarnych podróży możecie śledzić na instagramie - thai_dragon_lover.

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic - na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala