WEGAŃSKA KUCHNIA AZJATYCKA II
Razem z Sandrą Sowińską przygotujemy najpopularniejsze wegańskie potrawy prosto z Azji. Przeniesiemy się w świat oryginalnych azjatyckich dań i aromatów.
Menu:
laksa – singapurska zupa na bazie pasty curry z mlekiem kokosowym
bulgogi – koreańskie marynowane i smażone grzyby shitake
bao – (własnoręcznie robione) bułki bao ze słodko ostrym „boczkiem z batatów”, sezamowymi ogórkami i piklami z czerwonej cebuli
mapo tofu – chińskie danie z siekanych boczniaków, silken tofu oraz sosu z fermentowanej fasoli z dodatkiem dużej ilości syczuańskiego pieprzu
tteokbokki – koreańskie kluski ryżowe w ostrym sosie na bazie pasty gochujang
rendang – malezyjskie danie z tempehem w gęstym, aromatycznym sosie z prażonym kokosem
Bún Dau Hu Xao – wietnamska sałatka z tofu smażonym w trawie cytrynowej i makaronem ryżowym
Tang Yuan – kulki ryżowe z nadzieniem z czarnego sezamu w słodkiej zupie imbirowej
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Sandra Sowińska

Sandra Sowińska
entuzjastka kuchni azjatyckiej, przekonana, że najważniejsza w gotowaniu jest autentyczność; chciałaby mieszkać w Bangkoku, ale na razie mieszka na Maderze; podróżuje po świecie w poszukiwaniu zaskakujących smaków – największą miłością darzy jednak Azję, szczególnie Tajlandię, Wietnam, Koreę, Malezję, Singapur, Filipiny i Japonię.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: