KUCHNIA TAJSKA
Razem z Sandrą Sowińską przygotujemy najpopularniejsze tajskie potrawy prosto z Azji. Przeniesiemy się w świat oryginalnych dań, świeżych limonkowo-kolendrowych aromatów i pikanterii chilli.
Menu:
tom yum goong – ostro-kwaśna zupa z trawą cytrynową i krewetkami
thai fried chicken – smażony w głębokim tłuszczu chrupiący kurczak
sos sweet chili
som tum – papaya salad (z kalarepy)
gai pad med mamuang himapan – kurczak z prażonymi orzeszkami nerkowca
red curry – czerwone curry z kaczką i ananasem
laab – sałatka z mielonej wieprzowiny z miętą i prażonym ryżem
pudding z tapioki z mango i mlekiem kokosowym
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych. Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Sandra Sowińska

Sandra Sowińska
entuzjastka kuchni azjatyckiej, przekonana, że najważniejsza w gotowaniu jest autentyczność; chciałaby mieszkać w Bangkoku, ale na razie mieszka na Maderze; podróżuje po świecie w poszukiwaniu zaskakujących smaków – największą miłością darzy jednak Azję, szczególnie Tajlandię, Wietnam, Koreę, Malezję, Singapur, Filipiny i Japonię.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: