KLUSKI I PASTA
Zapraszamy do udziału w nowym warsztacie zaproponowanym przez Pawła.
Uczestnicy poznają różne rodzaje klusek i makaronów oraz zobaczą w jaki sposób przygotować domowy twaróg z maślanki.
Menu:
moskole z kwaśną śmietaną i prażoną kaszą sorgo,
ravioli z ricottą, szpinakiem i szczypiorkiem,
zupa piwna z lanymi kluskami i domowym twarogiem z maślanki,
tagliatelle carbonara z serem grana padano i świeżą natką pietruszki,
kopytka z palonym masłem, szałwią i prażonym słonecznikiem,
pierogi ruskie z wędzonym twarogiem i smażoną na maśle bułką tartą,
kluski śląskie z karmelizowaną cebulą i chipsami z boczku,
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych. Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Paweł Zasławski

Paweł Zasławski
Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga. Przez ponad pięć lat tworzył autorskie menu w restauracji Monka w Toruniu i w pełni realizuje swoją pasję do gotowania. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku w plebiscycie magazynu Kuchnia. Od kilku lat prowadzi liczne warsztaty, które cieszą się dużą popularnością i spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających uczestników.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: