RYBY
Uczestnicy poznają cechy charakterystyczne ryb, metody rozpoznawania świeżości, sposoby przerabiania (skrobanie, patroszenie, filetowanie) oraz różnice między pieczeniem a gotowaniem w niskich temperaturach domowym sposobem. Dodatkowo wypróbujemy dwie metody zasalania (mokrą i suchą) oraz przygotujemy podstawowy wywar rybny.
Menu:
smażoną doradę z risotto, palonym masłem i prażonymi migdałami / pieczoną makrelę ze szpinakiem, pieczoną szalotką, chipsami ryżowymi i sosem veloute / łososia w 48 C z różnymi teksturami kalafiora i musem z rodzynek / pstrąga pieczonego w soli z winegrettem ze szczypiorku / wywar rybny
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Paweł Zasławski

Paweł Zasławski
Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga. Przez ponad pięć lat tworzył autorskie menu w restauracji Monka w Toruniu i w pełni realizuje swoją pasję do gotowania. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku w plebiscycie magazynu Kuchnia. Od kilku lat prowadzi liczne warsztaty, które cieszą się dużą popularnością i spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających uczestników.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: