Pierre Olivier Bonhomme zaczynał jako praktykant w Clos du Tue-Boeuf u Thierry’ego Puzelata i jego brata Jean Marie. Pod opieką braci Pierre’a Oliviera tak rozwinął swój talent, że Thierry założył z z nim firmę typu négociant pod marką Puzelat-Bonhomme, pod którą winifikowali wspólnie winogrona od przyjaciół oraz z wydzierżawionych winnic prowadzonych ekologicznie. Po odejściu Jean Marie Puzelata na emeryturę w 2014 roku, Thierry musiał skoncentrować się na rodzinnej posiadłości, a Pierre Olivier Bonhomme stał się samodzielnym właścicielem przedsięwzięcia Puzelat-Bonhomme. W związku z tym zmieniło ono nazwę na po prostu na Pierre Olivier Bonhomme. Dzisiaj zarządza 6 ha winnic. Przyjaźń, którą panowie nawiązali przez lata współpracy, przetrwała do dzisiaj. Często wspierają się w pracach w winnicy i wspólnie degustują wina. Często dzielą się sprzętem rolniczym i wspólnie smakują. Kiedy odwiedzam Pierre-Olivier Bonhomme, Thierry Puzelat często dołącza do nas na degustację.
Pierre-Olivier Bonhomme
