Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim
Akademia Kulinarne SPOT. to EAT zaprasza na kolejne warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim – jednym z najzdolniejszych kucharzy młodego pokolenia. Swoje umiejętności zdobywał m.in. w Akademii Kurta Schellera, pracował w „The Sanctuary” w Brighton i „Amber Room” w Klubie Polskiej Rady Biznesu. Na co dzień Grzegorz prowadzi program kulinarny w Kuchnia.tv pod tytułem „Ł’apetyt” oraz od kilku lat gotuje w „Dzień Dobry TVN”. Wydał właśnie autorską książkę kulinarną „Smakuje”, która zbiera bardzo pochlebne recenzje. Fascynują go i inspirują podróże kulinarne po Polsce i świecie, produkty tradycyjne, sezonowe i regionalne.
Na warsztatach w SPOT. Grzegorz Łapanowski pokaże Państwu jak unowocześnić tradycyjne potrawy. Wspólnie będziemy przygotowywać lekkie i zdrowe dania, m.in.: ceviche ze śledzia z werbeną cytrynową, pstrąga w palonym maśle z młodą kapustą savoy, jagnięcinę z karmelizowanymi młodymi warzywami i trybulą czy też rabarbar z melasą i kremem truskawkowym.
Termin warsztatów:
9 czerwca (sobota)
I grupa godz. 12:00 – 14:30
II grupa godz. 16:00 – 18:30
Cena: 150zł/os.
Zapisy pod adresem: warsztaty@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: