KUCHNIA FRANCUSKA DLA WNIKLIWYCH
Zapraszamy na nowe warsztaty z kuchni francuskiej, które poprowadzi Bogumił Przybylak. Podczas warsztatów nie tylko zaprezentuje podstawowe techniki nouvelle cuisine, ale także zdradzi tajniki przygotowywania dań w najlepszych europejskich restauracjach.
Menu:
Comber jagnięcy / skorzonera / fondant z ziemniaka / cebula / marchewka Vichy
Tatar wołowy / majonez anchovis / pikle / szpek
Tarte Tatin / czerwona cebula / ubity kozi ser / orzech laskowy
Bouillabaisse / aioli szafranowe / ser
Sos bearneński / łosoś / boczek / kurki / groszek
Ratatouille / ziemniaki / migały / czosnek
Ciasto migdałowe / beza / puder z malin
Mus z karmelizowanej białej czekolady / gruszki / kruszonka
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Bogumił Przybylak

Bogumił Przybylak
zawodowy kucharz, który po zakończeniu edukacji wyjechał do Wielkiej Brytanii, a potem do Irlandii, aby zdobywać doświadczenie w restauracjach fine dinningowych. Najwięcej zawdzięcza pracy w „The Tennery” z Paulem Flynnem, specjalizującym się w nowoczesnej kuchni irlandzkiej opartej na sezonowości i tożsamości regionalnej. Po powrocie do Polski pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach, obecnie współpracuje jako Execiutive Sous Chef z Adamem Chrząstowskim w Hotelu Arłamów. Członek Stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: