WEGAŃSKA KUCHNIA AZJATYCKA
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty z Martą Gawkowską. Tym razem odkryjemy bogactwo smaków i aromatów niezwykle różnorodnego azjatyckiego jedzenia w wersji wegańskiej.
Menu:
pad tai
spring rolls z sosem wietnamskim i orzechowym
sałatka z kapusty pekińskiej w kremowym sosie
zupa miso
makaron soba na zimno
tofu generała tso
smażony ryż z „jajkiem”
tofu teriyaki
tajski deser bananowy z liczi
blanszowany pak choi z sosem „ostrygowym”
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Marta Gawkowska

Marta Gawkowska
foodie z zacięciem do azjatyckich przepisów i wielbicielka makaronu. Wegańska dieta towarzyszy jej już od dawna i nie wyobraża sobie innego stylu życia. Od dwóch lat na swoim Instagramie "happyveganshrimp" pokazuje, że wiele azjatyckich przysmaków można odnaleźć w wersji roślinnej lub w prosty sposób je weganizować.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: