KUCHNIA SYRYJSKA
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty z kuchni syryjskiej. Jest to typowa bliskowschodnia kuchnia, w której krzyżują się wpływy arabskie i tureckie. Pod okiem Jagody i Satnama przygotujemy m.in.: humus – pastę z ciecierzycy, Sambouseh – chrupiące „trójkąty” wypełnione aromatycznym farszem mięsnym, Shish Taoouk – tradycyjny shish kebab z kurczaka. Na deser przyrządzimy Baklawę – ciasto przełożone warstwami orzechów włoskich i miodem. Degustacja potraw odbędzie się przy kieliszku odpowiednio dobranego wina.
Satnam Nagarwala – przez ponad 30 lat zdobywał doświadczenie kulinarne gotując zarówno dania kuchni indyjskiej, tajskiej, ale także kuchni francuskiej i kontynentalnej.
Terminy warsztatów:
15 marca (piątek) godz. 18:00 – 20:30
Cena: 130zł
Zapisy pod adresem: warsztaty@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: