Sous le Végétal to wspólny projekt Jasona Ligasa (Domine Ligas), Patricka Bouju (Domaine la Bohéme) oraz Vassilia Alexiou (szef kuchni) na wulkanicznym Samos (wyspa u wybrzeży Azji Mniejszej). Podczas wakacji Jason i Vassili odwiedzili lokalną spółdzielnię winiarską, gdzie spotkali młodą enolożkę, z którą degustując rocznik 1958, postanowili połączyć siły. Swoją pomoc zaoferował także Patrick Bouju, pracujący na co dzień z glebami wulkanicznymi. Celem ich wspólnego działania jest nadanie autentycznego wyrazu tarasowym winnicom muskata (do 800 m n.p.m.) porastającym zbocza góry Karvounis. W tym celu przeprowadzono niezbędne prace wzmacniające tarasy, naprawiano murki i przygotowano winnice do funkcjonowania według zasad permakultury (czyli pozwalając działać naturze) i wprowadzono praktyki biodynamiczne. Wszystkie wina powstają z muscat blanc à petits grains. Winogrona zbierane są ręcznie, są macerowane, fermentowane spontanicznie w różnych zbiornikach, nie są klarowane, ani filtrowane, są butelkowane bez dodatku dwutlenku siarki.