WARSZTATY KULINARNE JADŁONOMIA
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT oraz Marta Dymek Jadłonomia zapraszają na kolejne warsztaty. Tym razem zajmiemy się daniami Wielkanocnymi.
W menu:
pasztet koperkowy
pasztet grzybowy
pasztet pieczarkowy
zapiekanka ziemniaczana
zapiekanka brokułowa
Shepard’s pie
roślinny majonez z pieczonym czosnkiem
Marta Dymek: blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia.com. Od pięciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym Chickpea Magazine. Jej teksty publikowano w Magazynie Smak, Kukbuku, Świecie Win, Ricie Baum oraz Magazynie Vege. Prowadzi zajęcia na kierunku Food Studies na warszawskim uniwersytecie SWPS. Gotuje na antenie Dzień Dobry TVN oraz prowadzi wegańskie warsztaty kulinarne, w listopadzie w księgarniach ukazała się jej pierwsza książka kulinarna „Kuchnia Roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan”. Walczy o poważne traktowanie kuchni wegańskiej i równouprawnienie warzyw.
Terminy warsztatów:
5 marca (sobota) godz. 10:00 – 13:00
5 marca (sobota) godz. 14:00 – 17:00
6 marca (niedziela) godz. 10:00 – 13:00
6 marca (niedziela) godz. 14:00 – 17:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: