WARSZTATY KULINARNE Z MINTA EATS
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zapraszają na warsztaty kulinarne z Małgorzatą Mintą, autorką bloga MINTA EATS.
Małgosia Minta jest dziennikarką kulinarną, która publikuje na łamach „Gazety Wyborczej”, „Wysokich Obcasów” oraz „Magazynu USTA”, a także takich magazynów jak „Label” czy „Food Service Polska”. Pasjonatka uczciwego jedzenia, intrygujących smaków oraz ludzi, którzy je tworzą – producentów, dostawców, szefów kuchni. W czerwcu ukazała się jej debiutancka książka „Dzień dobry. Śniadania z Małgosią Mintą”, z przepisami na śniadania, dzięki którym dobrze zaczniesz dzień. To właśnie jest pretekst do spotkania na warsztatach podczas, których przygotujemy ciekawe śniadania i nie tylko. Zdobyte doświadczenia przydadzą się podczas przygotowywania dań na piknik, drugie śniadanie do pracy, czy lunch z przyjaciółmi.
Na warsztatach przygotujemy:
tortilla z młodymi cukiniami i kwiatami cukinii
polskie tabbouleh z kaszy jęczmiennej
duszony rabarbar z greckim jogurtem
mini pizze z zaatarem i fetą
drożdżówki cytrynowe z jagodami
sałata z kwiatami nasturcji
masło z chili i miodem
pesto z pietruszki i bazylii
pesto czerwone
koktajl ananasowy
Termin warsztatów:
2 lipca (sobota) godz. 12:00 – 14:30
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: