WARSZTATY KULINARNE – KUCHNIA WIETNAMSKA
Kuchnia wietnamska to potrawy o wyrazistym smaku – ostry smak chili i aromat sosu rybnego uzupełnia się ze świeżością trawy cytrynowej, kolendry, wietnamskiej mięty i limonki.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty, w trakcie których Wiktoria Górecka (Pyza made in Poland) podzieli się swoim doświadczeniem z podróży, pokaże jak przygotować flagowe danie – zupę pho oraz inne wietnamskie przysmaki!
Na warsztatach wspólnie przygotujemy:
Ph? bò tái chin – pho z wołowiną parzoną i gotowaną
Nem cu?n – świeże sajgonki
N?m su hào – sałatka z polskiej zielonej papai
Kem xôi d?a – deser w kokosie z tapioką, ryżem i owocami chlebowca
Cà phê s?a – wietnamska kawa ze skondensowanym mlekiem oraz koktajl z awokado z jej dodatkiem (sinh t? b? cà phê)
Wiktoria Górecka – autorka bloga Pyza made in Poland, psycholog kultury i jedzenia oraz psychodietetyk. Miłość do wietnamskich smaków przywiodła ją do Hanoi, w którym przez rok eksplorowała lokalny rynek gastronomiczny i gdzie wraca regularnie. Chętnie dzieli się tajnikami azjatyckich kuchni, inspirując do wzbogacania własnej diety w egzotyczne przysmaki, podpowiadając jak znaleźć potrzebne składniki lub zastąpić je produktami dostępnymi lokalnie.
Termin warsztatów:
8 kwietnia (sobota) godz. 10:00 – 13:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: