WARSZTATY KULINARNE – AZJATYCKIE PIEROGI

ENGLISH VERSION BELOW

Warsztaty odbywają się w języku angielskim.
Pierogi – niby tylko kawałek cienkiego, elastycznego ciasta wypełniony różnorodnymi farszami, ale ile możliwości! Podróżując po Azji odkryjemy niesamowite kształty, niestandardowe nadzienia oraz metody wyrabiania.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty z azjatyckich pierogów. Wraz z Sean Chang – szefową kuchni pochodzącą z Tajwanu, każdy uczestnik przygotuje 5 rodzajów pierogów z różnymi farszami, część będzie mógł zabrać do domu. Uczestnicy poznają różne techniki wyrabiania ciasta, lepienia, czy finalnego przyrządzania.

Na warsztatach przygotujemy pierogi typu:
Gyoza z farszem z kurczaka i krewetek
Xiao Long Bao z farszem z boczniaków
Fried buns z wieprzowiną
Fried moon z kapustą
Chinese pumpkin pancake – dyniowe chińskie pierożki

Sean Chang – gotuje od kiedy pamięta. Początkowo sekrety ojczystej kuchni odkrywała przed nią mama serwując tradycyjne dania rodzinie i sąsiadom. Od 5 lat zajmuje się gotowaniem profesjonalnie. Podróżuje po świecie, gdzie wciąż zdobywa nowe doświadczenia kulinarne – zna kuchnię tajską, chińską, 4 lata spędziła w Australii. Od dwóch lat przebywa w Polsce i tutaj dzieli się swoimi umiejętnościami oraz ulubionym jedzeniem z mieszkańcami Poznania.

Termin warsztatów:
2 grudnia (sobota) godz. 10:00 – 13:00 lub 15:00 – 18:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

The dumplings may „only” be a pocket of dough filled with some form of varied stuffing. But they are more! We can discover various forms, unusual filling, and methods of forming by traveling around the world.
Culinary Academy SPOT. to EAT would like to invite to a course of Asian dumplings. With chef Sean Chang, comes from Taiwan, we will prepare 5 types of dumplings with different stuffing (some of them you will take to home). Participants will also get to know about forming technics and preparing the dough.

We will prepare:
Gyoza with chicken and shrimps
Xiao Long Bao with oyster mushroom
Fried buns with pork
Fried moon with cabbage
Chinese pumpkin pancake

Sean Chang – she has been cooking since she can remember. At the beginning, her mom showed her secrets of the native cuisine by serving traditional dishes to family and neighbors. She has been cooking professionally for 5 years. She travels around the world and gets new culinary experience – she knows Thai and Chinese cuisine, she lived in Australia for 4 years and moved to Poland two years ago. Her passion is to be able to travel to different places and learn all kinds of cuisine, then introduce the food she loves and what she’s learned and improvised (she is a big fan of fusion food) to people.

Data:
2nd of December (Saturday) start 10:00 – 13:00 / 15:00 – 18:00
Price: 170zł
Admissions: akademia@spot.poznan.pl
A limited number of places.
Workshops are leading in English.

 

termin:
27 kwietnia
godzina:
liczba miejsc:
ograniczona

Zamknij formularz

Cena:

zł / os.

Liczba miejsc:

Razem:

380

999

Posiadasz zaproszenie?

kliknij POTWIERDŹ następnie KUPUJĘ

Dane osoby zapraszanej

Dane zamawiającego

Adres dostawy

Odbiór zaproszenia

płatność PayU

 

Dokonując zakupu potwierdzam, że zapoznałem się z regulaminem