WARSZTATY KULINARNE – KUCHNIA WIETNAMSKA
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kuchni wietnamskiej z Grzegorzem Jandy – kulinarnym przewodnikiem po Azji w ramach projektu Gotuyam. Uczestnicy poznają kuchnię środkowej i południowej części Wietnamu. Będzie więc dużo chili, trawy cytrynowej, kolendry, limonki i specyficznego aromatu sosu rybnego.
Na warsztatach wspólnie przygotujemy:
G?i M?c H?i An – sałatkę z Hoi An, czyli kalmar i wietnamskie zioła
Bánh Tráng – papier ryżowy własnej roboty
Bánh Xèo – naleśniki z Hoi An i sosem orzeszkowym
Bún Bò Nam B? – makaron ryżowy z wołowiną
Kem Caramel – wietnamski flan
Termin warsztatów:
8 maja (wtorek) godz. 18:00 – 21:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Grzegorz Jandy – absolwent szkoły muzycznej oraz magister turystyki i rekreacji Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu. Podróżnik, smakosz i meloman. Absolutny fan ulicznego jedzenia, zakochany w Azji. Swoją fascynację tym magicznym regionem świata przekazuje innym prowadząc grupy po Wietnamie, Tajlandii, Kambodży, Laosie, Malezji, Filipinach, Indonezji, Indiach czy Sri Lance. Szkolił się u lokalnych znawców kuchni, co zaowocowało stworzeniem projektu Gotuyam – Podróże Kulinarne.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: