WARSZTATY KULINARNE – KUCHNIA PRZYJEMNOŚCI / FINGER FOOD
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kulinarne z Mati Pichci. Tematem przewodnim będą finger foody – przekąski idealnie sprawdzające się zarówno przy mniejszych, jak i większych spotkaniach towarzyskich. W menu pomysły z różnych regionów świata.
Na warsztatach przygotujemy:
ceviche z tuńczyka z tequila pineapple salsa
spring rollsy z mango, awokado i burakami chioggia z sosem orzechowym
smorrebrod z siekanym tatarem wołowym i piklami
krakersy z orzechów włoskich z lawendowym kozim serem i powidłami śliwkowymi
canapés z dynią, gruszką i gorgonzolą
crostini z tapenadą z oliwek i mozzarellą di bufala
patatas bravas z mojo picon i sosem aioli
rosti ziemniaczane z łososiem wędzonym i kawiorem
brownie z pecanami
Termin warsztatów:
18 listopada (niedziela) godz. 11:00-14:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Mateusz Sarnowski – czyli Mati Pichci. Obecnie spełnia marzenie o karmieniu ludzi przyjemnością jako gospodarz i kreatywny szef kuchni poznańskiej Przyjemności – przytulnego pizza baru inspirowanego kalifornijskim stylem życia. Wcześniej karmił przyjemnością gotując podczas zamkniętych eventów oraz spotkań z przyjaciółmi. Zawsze w oparach gęstych opowieści o jedzeniu. Współorganizował festiwale Restaurant Week i Fine Dining Week oraz rozwijał się kreatywnie w kilku agencjach marketingowych. Dlaczego finger food? Bo jedzenie rękoma jest najwygodniejszą i najprzyjemniejszą formą jedzenia!
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie tutaj.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: