WARSZTATY KULINARNE – KUCHNIA TAJSKA
W ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kuchni tajskiej. Razem z Sandrą Sowińską przeniesiemy się w świat oryginalnych dań i aromatów prosto z Tajlandii.
Na warsztatach wspólnie z Sandrą przygotujemy:
Tom Yum Goong – ostro-kwaśną zupę z trawą cytrynową i krewetkami
Thai fried chicken – smażonego w głębokim tłuszczu chrupiącego kurczaka z sosem sweet chili (który również zrobimy)
Som tum – papaya salad (z kalarepy)
Gai pad med mamuang himapan – kurczaka z prażonymi orzeszkami nerkowca
Red curry – czerwone curry z kaczką i ananasem
Laab – sałatkę z mielonej wieprzowiny z miętą i prażonym ryżem
Pudding z tapioki z mango i mlekiem kokosowym
Termin warsztatów:
18 sierpnia (niedziela) godz. 11:00-14:00 lub 15:30-18:30
Cena: 170 zł
Zapisy po adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Sandra Sowińska – pasjonatka dobrego smaku i autentyczności w gotowaniu. Gotuje od kiedy pamięta, wychowała się w kuchni, w restauracji rodziców. Podróżuje po całym świecie, jednak największą miłością darzy Azję, gdzie poznawała sekrety kuchni Tajlandii, Wietnamu, Japonii, Korei i Filipin. Fotografka dziecięca w dzieciakislodziaki.pl. Poza kuchnią, fotografią i podróżami, trenuje crossfit, tańczy latino i nałogowo czyta dobre książki. Zdjęcia z jej kulinarnych podróży możecie śledzić na instagramie – thai_dragon_lover.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: