POTRAWY OTTOLENGHI
Smaki Yotama Ottolenghi na talerzu. Kolorowe warzywne dania przygotowane wspólnie z szefową kuchni z Londynu.
Przygotujemy:
Pieczone, kolorowe marchewki z fenkułem, harrisą, domową prażoną szalotką i migdałowym tofu.
Chrupiącego bakłażana z wytrawną konfiturą z winogron i posypką z orzechów o smaku mieszanki przypraw Zatar.
Danie z pieczonej dyni z piklami z dyni, estragonem, chrupiącą posypką z czarnuszki i dressingiem z czarnego sezamu.
Sałatkę z pieczonego buraka z sosem żurawinowym z chilli i limonką.
Pieczoną paprykę z wędzonym labneh i migdałami w palonym maśle.
Przygotowaną od podstaw, oryginalną mieszankę przypraw Dukkah, którą każdy zabierze ze sobą do domu.
Czego nauczysz się podczas spotkania:
Czterech zaskakujących smakiem dressingów na bazie m.in tofu, migdałów, harrisy czy żurawiny.
Trzech marynat oraz sposobu obróbki warzyw z poszanowaniem ich struktury i smaku.
Czterech chrupiących dodatków w tym słodko-słonych orzechów Zatar, domowej szalotki, czy sekretnej receptury Dukkah, zaczerpniętej z kuchni Yotama Ottolenghi.
Wędzenia sera i piklowania warzyw.
Komponowania smaków zgodnie z filozofią jednego z najbardziej uznanych na świecie autorów kuchni warzywnej
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Aneta Zabiegała

Aneta Zabiegała
Uczennica Yotama Ottolenghi. Była rezydentka modnego, francuskiego bistro w Londynie (Levan London) na, które zamieniła pracę w San Sebastian, w restauracji Amelia z dwoma gwiazdkami Michelin. Prywatna szefowa kuchni jednych z najbogatszych Polaków. Absolwentka psychodietetyki, dietetyki klinicznej, szkoleń piekarskich oraz certyfikowanego kursu winiarstwa w Londynie (WSET).
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: