KUCHNIA TOSKAŃSKA
Uczestnicy na kolejnych warsztatach z Mają Skorupską wspólnie przygotują włoskie dania z Toskanii.
Menu:
# Crostini Neri- crostini z pastą z wątróbki drobiowej z kaparami i anchois
# Ribollita – słynna zupa toskańska z fasolą
# Spezzatino alla Fiorentina – florentyński gulasz wołowy
# Pappardelle alla Lepre – pappardelle z ragu z królika
# Tortelli di Patate – tortelli z nadzieniem ziemniaczanym, z palonym masłem ziołowym i bułką tartą
# Pici all aglione e pane – makaron pici robiony ręcznie z oliwą czosnkową, parmezanem i paloną bułką tartą
# Ricotta e Kale Gnudi – kluski z ricotty i jarmużu
# Panforte di Siena – deser czekoladowy z migdałami, morelami i orzechami z Sieny
# La Pinolata Toscana – tarta krucha z nadzieniem z kremu pasticiera i pinolami
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Maja Skorupska

Maja Skorupska
pasjonatka doskonałego jedzenia
w wersji slow food, w wydaniu prostym
i na co dzień; autorka popularnego bloga kulinarnego, laureatka wielu konkursów kulinarnych, lektorka języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych; uwielbia kuchnię włoską, ale czerpie, co najlepsze
z różnych kuchni całego świata.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: