WEGETARIAŃSKA KUCHNIA PIĘCIU PRZEMIAN – LATO
W kuchni nie tylko ważne jest z jakich produktów korzystamy, ale także to, w jakim celu przygotowujemy posiłki. Odczarowanie kuchni pięciu przemian ma pomóc w procesie zmiany myślenia o posiłkach i ich funkcji. Jedzenie powinno być proste, smaczne, a sposób myślenia o dietetyce – zgodnie z tradycyjną medycyną chińską – ma być przepisem na całe życie.
Lato wspomagamy serce i jelito cienkie_ przemiana ognia
Menu:
Kawa gotowana wg. 5 przemian z przyprawami chińskimi wspierającymi organizm w porze lata.
Truskawkowe rogaliki
Babeczki migdałowo wiśniowe.
Macha tiramisu
Różowe umesu czyli napój na świetlistą cerę.
Zielone umesu.
Clitoria czyli niebiesko fioletowy ochładzający napój.
Jadeitowa zupa krem z He Shou Wu
Letnia zupa mocy z ziołami chińskimi wspierającymi organizm w porze lata.
Chłodnik z buraka i rzodkwi z zapaliczką.
Szaszłyki z kurczaka z zapaliczką
Szaszłyk warzywny z ziołami św. Hildegardy
Sos jogurtowy z czosnkiem niedźwiedzim.
Sos truskawkowy.
Szpinak z owocowym dresingiem.
Cukinie z czosnkiem.
Paluchy orkiszowe z ziołami wg. św Hildegardy
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych. Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Magdalena Podolecka

Magdalena Podolecka
jest dietetykiem, terapeutą tradycyjnej medycyny chińskiej, joginką i zwolenniczką holistycznego podejścia do życia, zdrowia i gotowania; jej zdaniem w kuchni nie tylko ważne jest z jakich produktów korzystamy, ale w jakim celu przygotowujemy posiłki; powinny one być proste, smaczne i związane ze sposobem na życie.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: