POTRAWY OTTOLENGHI

Smaki Yotama Ottolenghi na talerzu. Kolorowe, sezonowe, warzywne dania przygotowane wspólnie z szefową kuchni z Londynu. Przygotujemy:
– Pieczone, młode marchewki z fenkułem, harrisą, domową prażoną szalotką i migdałowym tofu.
– Pieczonego bakłażana z ciepłym hummusem kolendrowym, roślinnym majonezem o smaku kawy i tajską bazylią
– Sałatę sezonową z dressingiem z wędzonego bakłażana i fermentowanego sosu chilli
– Danie z pieczonego, młodego buraka z sosem wiśniowym z chilli i limonką, dukkah i miętą
– Pieczoną paprykę z wędzonym labneh, melasą i migdałami w palonym maśle
– Różową kaszę pęczak, piklowane mirabelki z salsą z botwinki podane z prażonym słonecznikiem i serem feta
– Przygotowaną od podstaw, oryginalną mieszankę przypraw Dukkah, którą każdy zabierze ze sobą do domu oraz fermentowany sos chilli, który również każdy zabierze do domu.

Czego nauczysz się  podczas spotkania:
– Zaskakujących smakiem dressingów na bazie m.in tofu, migdałów, harrisy czy wiśni.
– Sposobu obróbki warzyw z poszanowaniem ich struktury i smaku.
– Czterech chrupiących dodatków w tym słodko-słonych orzechów Zatar, domowej szalotki, czy sekretnej receptury Dukkah, zaczerpniętej z kuchni Yotama Ottolenghi.
– Wędzenia sera i piklowania warzyw.
– Procesu przygotowywania roślinnego majonezu o smaku kawy.
– Komponowania smaków zgodnie z filozofią jednego z najbardziej uznanych na świecie autorów kuchni warzywnej.

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.

Aneta Zabiegała

Aneta Zabiegała w SPOT.

Aneta Zabiegała

Uczennica Yotama Ottolenghi. Była rezydentka modnego, francuskiego bistro w Londynie na, które zamieniła pracę w San Sebastian, w restauracji z dwoma gwiazdkami Michelin. Prywatna szefowa kuchni jednych z najbogatszych Polaków. Absolwentka psychodietetyki, dietetyki klinicznej, szkoleń piekarskich oraz certyfikowanego kursu winiarstwa w Londynie (WSET). Świeżo wróciła z kilkumiesięcznej pracy na wyspie Bali gdzie poznała tradycyjną kuchnię Indonezji.

termin:
06 sierpnia
godzina:
18:00 / 3h
liczba miejsc:
brak miejsc
360 zł / os.

Zamknij formularz

Cena:

zł / os.

Liczba miejsc:

Razem:

380

999

Posiadasz zaproszenie?

kliknij POTWIERDŹ następnie KUPUJĘ

Dane osoby zapraszanej

Dane zamawiającego

Adres dostawy

Odbiór zaproszenia

płatność PayU

 

Dokonując zakupu potwierdzam, że zapoznałem się z regulaminem