KUCHNIA LIBAŃSKA
Uczestnicy na kolejnych warsztatach z Mają Skorupską wspólnie przygotują aromatyczne bliskowschodnie dania.
Menu:
Ciasteczka z ricottą i konfiturą z róży
Falafel
Zawijańce libańskie ze szpinakiem
Hummus
M’hanncha z sosem daktylowym
Libański placek chlebowy
Sałatka z marchwi i pomarańczy z miętą
Kefty czyli kotleciki z wołowiny
Pieczony kurczak z klementynkami i ouzo
Sambousek z nadzieniem z fety
Libańska zupa z pieczonej dyni z wędzonym chilli
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych. Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Maja Skorupska

Maja Skorupska
pasjonatka doskonałego jedzenia
w wersji slow food, w wydaniu prostym
i na co dzień; autorka popularnego bloga kulinarnego, laureatka wielu konkursów kulinarnych, lektorka języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych; uwielbia kuchnię włoską, ale czerpie, co najlepsze
z różnych kuchni całego świata.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: