SUSHI

Uczestnicy warsztatów zdobędą wiedzę na temat podstawowych form sushi, które najczęściej można spotkać w restauracjach tj. futomaki, uramaki, hosomaki oraz nigiri.
Pokażemy jak przygotować ryż do sushi oraz jak w prawidłowy sposób pokroić produkty, które będą niezbędne do skręcenia rolek.
Jest to doskonała okazja zarówno do zdobycia doświadczenia kulinarnego jak również wiedzy o historii powstawania sushi. 

Na warsztach każdy uczestnik przygotuje
Uramaki:
– z grillowanym łososiem, tykwą i ogórkiem
– z węgorzem, ogórkiem, oshinko i kanpyo.
Futomaki:
– z surowym łososiem, awokado, ogórkiem,
– w tempurze z krewetką, mango i ogórkiem
Hosomak:
– z kiszoną rzodkwią (oshinko) z sosem sriracha
– z tuńczykiem, porem i sezamem
Nigiri:
– z gotowaną krewetką
– z surowym łososiem

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych. Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.

Krzysztof Michalski

Krzysztof Michalski w SPOT.

Krzysztof Michalski

Szef kuchni i współwłaściciel dwóch wrocławskich restauracji Hoshi Sushi.
Posiada 12 letnie doświadczenie w gastronomii, specjalizuje się w kuchni azjatyckiej i sushi. Odbył liczne szkolenia, m.in. z kuchni molekularnej (Jean Bos), kuchni Dolnego Śląska (Zbyszek Koźlik). Z pasją i dobrym smakiem uwiecznia swoje kulinarne dzieła sztuki i dzieli się nimi na swoim profilu na Instagramie @LookhowIcook

termin:
23 sierpnia
godzina:
18:00 / 3h
liczba miejsc:
brak miejsc
330 zł / os.

Zamknij formularz

Cena:

zł / os.

Liczba miejsc:

Razem:

380

999

Posiadasz zaproszenie?

kliknij POTWIERDŹ następnie KUPUJĘ

Dane osoby zapraszanej

Dane zamawiającego

Adres dostawy

Odbiór zaproszenia

płatność PayU

 

Dokonując zakupu potwierdzam, że zapoznałem się z regulaminem