KUCHNIA TAJSKA
Razem z Michałem Kowalskim przygotujemy najpopularniejsze tajskie potrawy prosto z Azji. Przeniesiemy się w świat oryginalnych dań, świeżych limonkowo-kolendrowych aromatów i pikanterii chilli.
Menu:
sajgonki z warzywami, grzybami mun i sosem słodkie chili,
sajgonki z mango, marynowanym łososiem i sosem ziołowym,
pierożki Won Ton z krewetkami i kurczakiem podawane ze słodkim sosem chili,
Tom Yum z kurczakiem,
Tom Kha z krewetkami,
Khao Soy – curry noodle z duszoną wołowiną,
Khao Man Gai – pierś z kurczaka z sosem z imbiru oraz kolendry podawany z ryżem gotowanym w tajskim bulionie,
Massaman curry z kurczakiem, anyżem i cynamonem,
Mango sticky rice.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych. Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Michał Kowalski
Michał Kowalski
Właściciel i szef kuchni restauracji Tajskie Niebo w Swarzędzu. Gotuje zawodowo od kilkunastu lat. Interesuje się kuchnią Dalekiego Wschodu ze szczególnym zamiłowaniem do kuchni tajskiej. Doświadczenie zdobył pracując w restauracjach Why Thai Food&Wine w Poznaniu i Warszawie oraz The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii od Krabii na południu, Bangkok w centrum, aż po Chiang Mai na północy.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: