KUCHNIA WŁOSKA Z REGIONU EMILIA-ROMAGNA
Uczestnicy na kolejnych warsztatach z Mają Skorupską wspólnie przygotują włoskie dania z regionu Emilia-Romania.
Menu:
# Capeletti in Brodo – pierożki z nadzieniem z siekanej prosciutto i parmigiano reggiano w bulionie
# Tigelle z wędliną – przekąska, rodzaj płaskich wytrawnych muffinów
# Lasagna Verdi alla Bolognese – szpinakowe ciasto przekładane ragu, posypane parmezanem
# Tortelli d’Erbeta – tortelli z nadzieniem z ricotty i ziół podawane z brązowym masłem szałwiowym
# Spaghetti alla chitarra z pesto pistacjowym i burratą
# Cantucci
# Torta Tenerina – tarta czekoladowa prawie bez mąki, wilgotna, podawana z łyżką kremu z mascarpone
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Maja Skorupska
Maja Skorupska
pasjonatka doskonałego jedzenia
w wersji slow food, w wydaniu prostym
i na co dzień; autorka popularnego bloga kulinarnego, laureatka wielu konkursów kulinarnych, lektorka języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych; uwielbia kuchnię włoską, ale czerpie, co najlepsze
z różnych kuchni całego świata.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: