DYNIOWY ZAWRÓT GŁOWY
Dynia zmienna, jak kobieta, bywa ostra, bo lubi chilli. Ale jak trzeba, robi się słodka jak miód, pachnie cynamonem i wanilią. Oto kilka twarzy dyni. Na każdy nastrój, na każdą okazję. Na warsztatach poznasz różne rodzaje dyni oraz dowiesz się do jakich dań je najlepiej używać.
Menu:
bruschetta z dynią i kozim serem i świeżą szałwią
humus z dynią i masłem orzechowym
zupa krem z pieczonej dyni z grillowaną gruszką
spaghetti z dyni makaronowej z pomidorami i bazylią
barleyotto (duńskie risotto) z dynią piklowaną i prażonymi pestkami dyni
pumpkin spice smooothie -koktajl dyniowo-korzenny
dżem dyniowy z pomarańczą na zimę
sernik dyniowy
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Magda Andersch-Mądry

Magda Andersch-Mądry
pasjonatka kulinariów z wieloletnim doświadczaniem w pracy w gastronomii. Interesuje się kuchnią europejską oraz cukiernictwem i produkcją chleba.
Niezwykle miła, ciepła i pogodna. Uwielbia dzielić się swoją wiedzą z uczestnikami warsztatów.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: