WEGAŃSKA WIELKANOC (GF)
Roślinna, zdrowa kuchnia wcale nie jest taka trudna, jak wszystkim się wydaje! Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kuchni wegańskiej z Iną Rybarczyk. Tym razem tematem przewodnim będzie nadchodząca Wielkanoc. Ina Rybarczyk wielokrotnie udowadniała, że potrafi wyczarować pyszne, pełne smaku i wartości odżywczych posiłki. Świąteczne potrawy rządzą się jednak swoimi prawami. Przekonajmy się jakie rady i pomysły, by zaspokoić głód całej rodziny, ma autorka bloga TrueTasteHunters!
Podczas warsztatów nie używamy produktów odzwierzęcych, glutenu i rafinowanego cukru.
Menu:
Pasty na świąteczny stół – bezjajeczna pasta z ciecierzycy i bezrybna pasta z fasoli
Paszteciki na dwa sposoby – z pieczarkami i zieloną soczewicą oraz fasolowe z suszoną śliwką
Tatar z suszonych pomidorów
Sałatka warzywna z wegańskim majonezem z aquafaby czyli wody po ciecierzycy
Pieczona biała fasola z jabłkami, ziemniakami i majerankiem
Mazurek czekoladowo-orzechowy z awokado z konfiturą z czarnej porzeczki
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Zabierz ze sobą 1-2 opakowania wielorazowe.
Ina Rybarczyk

Ina Rybarczyk
pasjonatka kuchni roślinnej, pozbawionej pszenicy i rafinowanego cukru; autorka dwóch książek
i popularnego bloga „Truetastehunters”, na którym dowodzi, że zdrowie i smak mogą iść ze sobą w parze; jest pewna, że gotowanie i jedzenie powinno być przede wszystkim przyjemnością, która łączy ludzi.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: