Warsztaty i działania na Rynku Wildeckim miały na celu przeniesienie w przestrzeń publiczną i zdemokratyzowanie doświadczeń i przeżyć związanych z degustacją butikowych słodyczy, które są dostępne tylko zorientowanym i dobrze uposażonym mieszkańcom Poznania i Wildy. Działania animowała manufaktury czekolady Chocoffee ze Świdnicy. Z małej firmy rodzinnej, której tradycje sięgają 1927 roku, zrodziła się manufaktura czekolady znana dziś w całej Polsce. Luksusowe praliny są wyłącznie robione ręcznie, a do ich produkcji wykorzystywane są składniki najwyższej jakości. To jedna z nielicznych manufaktur, która nie stosuje konserwantów. Wiele pralin Chocoffee ma swoją niepowtarzalną historię. Dla smakoszy historii i smaku manufaktura poleca pralinę Królewską, która skrywa w sobie czarną porzeczkę z octem balsamicznym. Powstała, gdy do Świdnicy przyjechała z wizytą szwedzka para królewska, a firma została poproszona o przygotowanie czegoś specjalnego na tę okazję. Także dla Wildy manufaktura przygotowała specjalne połączenia smakowe (czekolada z chrzanem, serem pleśniowym oraz fetą), które dopracowywała z mieszkańcami Wildy w czasie warsztatów cukierniczych. Przypominającymi biżuterię pralinami, które powstały w czasie warsztatów, manufaktura częstowała przypadkowych odwiedzających Rynek Wildecki, którego jedno ze stoisk zmieniło się w butik ze słodyczami. Mieszkańcy Wildy na co dzień robiących zakupy na Rynku mogli częstować się czekoladkami w towarzystwie dobrej kawy. Celem projektu było podniesienie jakości przestrzeni publicznej poprzez działanie, które przyniesie przyjemność z przebywania poza domem, wspólnie z innymi ludźmi.