Christian Tschida gospodaruje na 14 ha po obu stronach Jeziora Nezyderskiego z winiarnią w Illmitz na wschodnim brzegu. Po latach starań Christianowi udało się zabezpieczyć prawo własności do wszystkich działek, które były w posiadaniu rodziny od XIX wieku. Winnice (weissburgunder, grüner veltliner, riesling, pinot noir, blaufränkisch, syrah i cabernet franc) na żwirze piaszczystym, łupku i wapieniu uprawiane są organicznie (certyfikowane) z praktykami biodynamicznymi. Rośliny są chronione i pielęgnowane naturalnymi naparami ziołowymi oraz autorską mieszanką kompostową.
Christian bardzo delikatne tłoczy sok w prasie koszowej Bucher-Vaslin („Rolls Royce’a wśród pras”), fermentuje spontanicznie w otwartych kadziach, starzy w większych, neutralnych beczkach Stockingera (od 1000 l do 3000 l), butelkuje bez filtracji, klarowania i użycia dwutlenku siarki. Jego wina są mineralne, świeże, z zaskakującymi bukietami i indywidualną interpretacją poszczególnych terroir.