Rodzina Moreau związana jest z Chablis od 1814 roku. Jean-Joseph Moreau stworzył firmę négocient, którą w 1985 roku przejął Hiram Walker, a następnie Jean-Claude Boisset z Nuits-Saint-Georges. Mimo tych przemian rodzina Moreau zachowała własność swoich winnic, a z rocznikiem 2002 Domaine Christian Moreau Père & Fils odzyskała prawo do wytwarzania z nich win i sprzedaży pod własną marką. Dziś winiarnią zarządza Fabien (przedstawiciel szóstej generacji), który ukończył enologię w Dijon oraz zarządzenie w Bordeaux, stawiający na uprawę organiczną i ręczny zbiór (średnia wieku krzewów: 45 lat). Wina Premier Cru i Grand Cru są winifikowane do 30-45% w dębowych nowych i używanych beczkach, reszta w kadziach ze stali nierdzewnej. Ich winnice obejmują działki w Grand Cru Blanchot (0,10 ha), Grand Cru Les Clos (3,20 ha), Grand Cru Les Clos, Clos des Hospices (0,41 ha), Grand Cru Valmur (1 ha), Grand Cru Vaudésir (0,50 ha), Vaillon (4,70 ha), Petit Chablis (0,40 ha) oraz w ogólnym obszarze Chablis 1,20 ha.