Domaine Comte Georges de Vogüé to winiarnia z ponad 500-letnią historią, zarządzaną przez dwadzieścia pokoleń, posiadająca najlepsze parcele w Chambolle-Musigny (m.in. 6,55 ha, czyli ok. 80% Grand Cru Le Musigny, 2,67 ha, czyli znaczną część Grand Cru Bonnes-Mares oraz 0,56 ha Chambolle Premier Cru Amoureuses oraz 0,65 ha Musigny Grand Cru Blanc). Styl de Vogüé jest uosobieniem Chambolle – delikatne aromaty, wyrafinowany, ale głębokie smaki i jedwabisty finisz. Powstają tu wina, które mogą starzeć się nie dziesięć, ale trzydzieści lat. Winnice (za które odpowiada Eric Bourgogne) są prowadzone organicznie, orka odbywa się przy pomocy koni i wykorzystuje się własny kompot, ale posiadłość nie jest certyfikowana. François Millet (odpowiedzialny za winifikację) nie trzyma się ustalonej formuły, dostosowując się do danego rocznika. Winogrona najczęściej są odszypułkowane, a następnie fermentowane na rdzennych drożdżach w dużych drewnianych kadziach. Winna podstawowe dojrzewają z niewielkim udziałem nowych beczek z francuskiego dębu, podczas gdy Grand Cru maksymalnie z 35% ich udziałem. Wina nie są klarowanie, ani filtrowane, przed butelkowaniem stosuje się minimalne dawki dwutlenku siarki.