Domaine Labet to mała rodzinna firma zlokalizowana w Rotalier, w południowej części apelacji Côtes du Jura. Pod koniec lat 80-tych Alain Labet pod koniec lat 80. był jednym z pierwszych winiarzy w regionie, który wytwarzał białe wina „ouillé” (jak Pierre Overnoy), czyli wina uzupełniane podczas starzenia i produkowane w bardziej nowoczesnym stylu zapobiegającym utlenianiu. Należą one do linii „Fleurs”, która ma wyrażać oryginalny charakter szczepu, winogron i terroir (z tego powodu każda parcela winifikowana jest oddzielnie). Obecnie winiarnią kieruje jego syn – Julien, który doświadczenie zdobywał w Burgundii. Uprawa organiczna (jedna trzecia 13 ha winnic jest starsza niż 60 lat) ma jeszcze bardziej rygorystyczny charakter, a użycie dwutlenku siarki ograniczenie do minimum nawet w najbardziej deszczowych i trudnych rocznikach. Wina białe dojrzewają w barrique i demi-muid przez około 2 lata, natomiast czerwone w dużych, używanych beczkach.