Lucy Margaux

Wino Lucy Margaux

Winiarnię Lucy Margaux stworzył, urodzony w RPA, Anton von Klopper, który znalazł się w Australii mając kilkanaście lat. Początkowo pracował w gastronomii, był sommelierem, a w końcu został enologiem. W czasie studiów zainspirowały go wykłady Rudolfa Steinera. Po ich ukończeniu zdobywał doświadczenia winiarskie w Niemczech, Nowej Zelandii i w Stanach Zjednoczonych. W 2002 roku wrócił do Australii, osiedlił się w regionie Adelaide Hills, gdzie kupił 6 ha sadu wiśniowego i zaczął sadzić winorośle. Wcielając w życie zasady steinerowskiej biodynamiki uprawia pinot noir, pinot blanc, pinot gris, chardonnay, sauvignon blanc, cabernet franc i sangiovese. Pierwsze jego wina pojawiły się w sprzedaży w 2007 roku. Od 2010 roku w ogóle zrezygnował z używania siarczynów.

Wina producenta