Markus Altenburger w 2006 roku wraz z żoną Bernadette przejął rodzinną winnicę w Jois, koncentrując się na uprawie czerwonych odmian winorośli i zakupie starych winnic z odmianami, które najlepiej wyrażają lokalne terroir. Wszystkie one są certyfikowane ekologiczne, a w przyszłym roku także biodynamicznie. Winnice (13,5 ha) znajdują się w dwóch najważniejszych siedliskach apelacji Leithaberg: Gritschenberg i Jungsberg. Gritschenberg, będący częścią obrzeży alpejskich, bogaty jest w wapień, natomiast Jungsenberg, oddalony zaledwie o kilkaset metrów, obfituje w łupek, nadający winom bardziej strzelisty charakter. Poza blaufränkischem, uprawia się tu stare krzewy chardonnay (na wapieniu), neuburgera (na łupku i wapieniu) oraz grüner veltliner (na wapieniu). Markus fermentuje spontanicznie, wykorzystuje używane dębowe beczki (500 i 225 litrów) oraz betonowe jaja, ograniczając swoją interwencję do minimum.