Historyczna nazwa winnicy Podere San Giuseppe pochodzi od posiadłości założonej przez Giuseppe Martelli w 1910 roku. Dziewięć winnic (o powierzchni prawie 7 ha) jest otoczonych lasami i starymi gajami oliwnymi na wzniesieniach 240-340 metrów n.p.m. Każda z winnic to właściwie osobne cru z własnym, wyrazistym charakterem, a wina z nich są winifikowane osobno na rdzennych drożdżach. Stella Viola di Campalto przejęła i odrodziła winnice sangiovese w 1992 roku. Od 1996 roku są one certyfikowane jako ekologiczne, a od 2002 roku Stella stosuje metody biodynamiczne. Ziemia, którą uprawia nigdy nie była poddawana żadnym zabiegom chemicznym. Jej piwnica ma trzy poziomy i wykorzystuje system grawitacyjny. Winogrona są zbierane ręcznie i odszypułkowywane, fermentowane i starzone w używanych beczkach. Nie są klarowane, ani filtrowane. W zależności od rocznika winnica wytwarza ok. 20.000 butelek klasyfikowanych niekiedy tylko jako Rosso, w najlepszych rocznikach jako Brunello, a w wyjątkowych jako Brunello Riserva (ostatni: 2013).