Dominik Huber założył Terroir al Limit w 2004 roku ze swoim przyjacielem Ebenem Sadie, południowoafrykańskim enologiem. Dzięki pomocy rodziny Pérez z Mas Martinet kupili pierwsze winogrona i w wydzierżawionej piwnicy Cims de Porrera winifikowali swój pierwszy rocznik 2001. Wraz z poznawaniem Prioratu nabrali przekonania, że ma on potencjał porównywalny z Burgundią i można w nim wytwarzać wina równie eleganckie i złożone. Z czasem Eben zdecydował się rozwijać projekty w Afryce Południowej, a całkowitą kontrolę przejął Dominik. Zdecydował się postawić na pracę w winnicy i mniej interwencyjne metody winifikacji (m.in. winifikacja całych gron i rezygnacja z klasycznych beczek dębowych). Głównym współpracownikiem Dominika przy wprowadzaniu zmian była Tatjana Peceric, która obecnie odpowiada za powstawanie win eleganckich, przystępnych i jednoznacznie oddających terroir.
Terroir al Limit
![Wino Terroir al Limit](https://spot.poznan.pl/wp-content/uploads/2021/12/Terroir-al-Limit.jpg)