Meinklang to rodzinne biodynamiczne gospodarstwo (70 ha), które znajduje się w obrębie wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa Parku Narodowego Neusiedlersee. Funkcjonuje ono jak organizm (certyfikat Demeter) łączący ludzi, zwierzęta (bydło rasy Angus) i rośliny (pszenica, orkisz, sady owocowe, warzywniak, łąki dzikich ziół i kwiatów oraz krzewy winorośli). Całość nawiązuje do zapomnianego określenia „Weingarten”, oznaczającego winnicę, ale zawierającego słowa „wino” i „ogród” i panońskich tradycji działalności rolniczej wielopokoleniowych rodzin. Winnicą (zweigelt, grauburgunder, grüner veltliner, traminer, chardonnay, blauburgunder, saint laurent, blaufränkisch, welschriesling, muskat ottonel) zarządzają Angela i Werner Michlits. W piwnicy starają się podążać za naturą. Winogrona z nieprzycinanych krzewów („Graupert”) fermentują w betonowych jajach. Meinklang produkuje także piwo ze starych odmian pszenicy.