Winnica Saint Vincent została założona w Borowie Wielkim w Lubuskim w 2009 roku i obecnie obejmuje 6,5 ha, na których rośnie pinot gris, gewürztraminer, muscat ottonel, riesling oraz pinot noir, regent i rondo. Właścicielem winnicy do niedawna była francuska firma należąca do pochodzącego z Normandii Jeana Mulota zajmująca się uprawą zbóż, rzepaku i malin. Do 2019 roku wszystkie wina dojrzewały wyłącznie w stalowych zbiornikach, w roczniku 2020 pinot noir po raz pierwszy trafił do dębowych beczek. Za winnicę odpowiada Renata Wiśniewska, a za proces winifikacji – Christian Gresser, którego w nowych projektach wspiera Michał Popiołek. Niedawno właścicielom udało się wykupić dzierżawione budynki gospodarcze, w których planują przekształcić w centrum enoturystyczne. Wina producenta w latach 2014, 2016-2018 były oficjalnymi winami zielonogórskiego Winobrania. Winnica wytwarza rocznie ok. 45.000 butelek wina.
Winnica Saint Vincent
