BURGUNDIA W TRZECH ODSŁONACH: CÔTE CHALONNAISE I CÔTE D’OR
SPOT., WINO. i Winoblisko zapraszają wszystkich, którzy chcieliby poznać wina burgundzie od podstaw, na cykl degustacji. W czasie trzech spotkań będziemy starali się odpowiedzieć na pytanie, na czym polega fenomen burgundów i dlaczego tamtejsze interpretacje pinot noir i chardonnay uznawane są za najbardziej finezyjne, a nawet za najlepsze wina na świecie. Każdą degustację win białych i czerwonych z serca Burgundii, czyli Côte d’Or (Côte de Nuits i Côte de Beaune), będą uzupełniać etykiety z pozostałych regionów: Chablis, Côte Chalonnaise i Mâconnaise. Wina od najlepszych burgundzkich producentów (m.in. Patrick Piuze, Domaine Pattes Loup, Domaine Méo Camuzet, Domaine Chandon de Brialles, Doamine Anne Gros, Domaine Marquis d’Angerville, Domaine Hubert Lignier czy Domaine Caroline Morey) zostaną zaprezentowane na wszystkich poziomach klasyfikacji (wina regionalne, gminne, Premier Cru i Grand Cru). Oprócz najważniejszych informacji i ciekawostek nie zbraknie więc też emocji!
Lista degustowanych win:
Domaine Naudin Ferrand Clematis Vitalba Blanc 2018
Domaine de Villaine Aligote 2020
Domaine Antoine Jobard Meursault En La Barre 2018
Domaine de Villaine Rully 1er Cru Cloux 2018
Domaine Pierre Amiot Morey Saint Denis 1er Cru Aux Charmes 2012
Domaine Michel Gaunoux Pommard 1er Cru Grands Epenots 2006
Członkom WINO. Klubu przysługuje 10% rabatu.
Po degustacji będzie można kupić wybrane wina w cenach promocyjnych.
Zachęcamy do zakupu miejsca na wszystkie trzy degustacje w promocyjnej cenie 990 zł
Artur Marcula

Artur Marcula
sommelier, konsultant winiarski i manager; ukończył WSET (Wine & Spirit Education Trust) na poziomie „Advanced”; pracował w restauracji Tamka 43 i hotelu Rialto, reprezentował kilku polskich importerów win (m.in. Vini e Affini, Dom Szampana i Wino Makłowicz), a od 2018 roku związany jest z projektem importerskim Winoblisko, w którym odpowiada za sprzedaż.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: