SPOT. jest restauracją, której menu opiera się na sezonowych polskich produktach i ze swobodą łączy tradycje kuchni polskiej i europejskiej
z egzotycznymi smakami.

Menu zmienia się wraz z kalendarzem natury, a jego integralną częścią są dania dla dzieci, osób będących na diecie niskokalorycznej, bezglutenowej oraz wegetarian. Do menu poleca się przede wszystkim biodynamiczne wina polskie i europejskie, których selekcja uznana została za najlepszą w Polsce.

Zapytaj o stolik

Zapytaj o stolik

Menu degustacyjne

Menu degustacyjne

Menu degustacyjne z selekcją win składa się z zestawu wybranych dań
z aktualnego menu oraz win wybranych i komentowanych (także w języku angielskim) przez sommeliera SPOT. Jego forma i ostateczny kształt zawsze biorą pod uwagę oczekiwania uczestników (np. menu wegetariańskie czy tylko polskie wina). Menu dedykowane jest dla przynajmniej
10 osób i wymaga wcześniejszego ustalenia z managerem restauracji.

Zaproszenia do restauracji

Zaproszenia do restauracji

SPOT. przykłada wagę nie tylko do jakości serwisu, ale do wszystkiego, z czym stykają się goście restauracji, szczególnie składników dań i napojów. Staramy się, aby pochodziły one z najbliższej okolicy, rodzinnych gospodarstw i manufaktur oraz posiadały najwyższą jakość, gwarantowaną pasją właścicieli.

  • Mąka

    z Młynu Ciechanowiec

    Mąka z Młynu Ciechanowiec

    Młyn Ciechanowiec

    – historia młynarstwa w rodzinach Jachimczuków i Stanisławskich sięga 1901 roku. Obecnie w Młynie przetwarza się wyłącznie polskie zboża łącząc wielopokoleniowe tradycje z najnowocześniejszymi technologiami.

  • Wina

    od Krzysztofa Fedorowicza

    Wina od Krzysztofa Fedorowicza

    Winnica Miłosz

    – została założona w 2004 roku w Łazie (ok. 15 km od Zielonej Góry); obecnie na 6 ha certyfikowanych jako produkcja ekologiczna uprawia się dwadzieścia szczepów, wyłącznie vitis vinifera.

  • Piwo

    z Sadów pod Poznaniem

    Piwo z Sadów pod Poznaniem

    Browar Sady

    – rodzinny browar rzemieślniczy zbudowany od podstaw. Jeden z pierwszych tego typu w powiecie poznańskim.

  • Sery

    od Marty i Mariusza Bryckich

    Sery od Marty i Mariusza Bryckich

    Ekokolonia

    – to gospodarstwo ekologiczne między Świdwinem a Kołobrzegiem, w którym powstają farmerskie sery oraz jest wypiekane pieczywo.

  • Gin

    z Kostrzyna

    Gin z Kostrzyna

    1979 Distillery & Michał Nowak

    – twórca ginu posiada wieloletnie doświadczenie zarówno w pracy za barem w gastronomii, jak i w przekazywaniu wiedzy o alkoholach mocnych w czasie warsztatów. Pomysłodawca projektu „Gin Tonic Club”.

  • Warzywa

    od Romana Taciaka

    warzywa Romana Taciaka

    Roman Taciak

    – rolnik spod Środy Wielkopolskiej, który specjalizuje się w uprawie warzyw okopowych (marchwi, ziemniaków, cebuli) oraz dyni.

  • Talerze

    od Patrycji i Margarety Jarząbek

    Talerze Kristoff

    Kristoff

    – jedna z najstarszych fabryk porcelany na Śląsku, działająca nieprzerwanie od 1831 roku.

  • Orzechy laskowe i olej

    od Hanny i Zbigniewa Ciemniewskich

    Tree Nuts

    Tree Nuts

    – gospodarstwo ekologiczne, które zajmuje się uprawą leszczyny
    i przetwórstwem orzechów.

  • Talerze

    od Patrycji Szymury, Sary Makuch i Kasi Sojki

    Talerze Aaomi

    Åoomi

    – ręcznie wytwarzane i szkliwione minimalistyczne naczynia z ceramiki kamionkowej.

  • Kombucha

    spod Żyrardowa

    Kombucha

    MAJESTEA

    – to fermentowana tradycyjnymi metodami kombucha produkowana i rozlewana w małej manufakturze pod Żyrardowem.

  • Cydry i soki

    od Ewy i Marcina Wiechowskich

    Cydry i soki od Ewy i Marcina Wiechowskich

    Kwaśne Jabłko

    – to rodzinna cydrownia, farma i agroturystyka położona w województwie warmińsko-mazurskim.

  • Gin

    z Murowanej Gośliny

    gin z Murowanej Gośliny

    Ima Distillery

    – rodzinna destylarnia z Murowanej Gośliny, produkująca m.in. gin rzemieślniczy inspirowany bogactwem Puszczy Zielonki - Polish Forest Gin (London Dry)

Zapytaj o stolik

Zamknij formularz

Rezerwacja powyżej 10 osób? Skontaktuj się bezpośrednio z managerem restauracji